eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Nem ítélték el a zongoraművész gyermekgyilkos feleségét

Elmezavara miatt mentették fel Vagyim Holodenko volt feleségét, aki elmegyógyintézetbe kerül.

Két évvel ezelőtt történt a tragédia. Az akkor 30 éves Holodenko 2016 márciusában holtan találta két kislányát, az ötéves Nikát és az egyéves Michelát külvárosi otthonukban. A vád szerint a nő megfojtotta a gyermekeit. Az asszony maga is zavartan viselkedett, szúrt sebektől vérzett, amikor a rendőrök megtalálták, emiatt azonnal elmeszakértői vizsgálatnak vetették alá.

Mielőtt a tárgyalás megkezdődött, a nő az elmeállapota miatt kezelést is kapott, tavaly azonban a tárgyalásra alkalmasnak nyilvánították.

A pár 2010-ben házasodott össze, de 2015 novemberében válókeresetet adtak be. A válás előtti évben többször is kihívták hozzájuk a rendőröket rendzavarás miatt.

Az ukrán származású Vagyim Holodenko a Fort Worthben négyévente rendezett rangos Van Cliburn Zongoraversenyen 2013-ban aratott győzelmének köszönhetően vált világszerte ismertté, mára a legnagyobb koncerttermek és fesztiválok állandó szereplője Európában és Amerikában egyaránt.

Holodenko Budapesten is fellépett, 2001-ben a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen bronzérmes lett, ezután több koncertet is adott Magyarország vezető zenekaraival.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×