eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Na kik a világ legszörnyűbb turistái?

Na kik a világ legszörnyűbb turistái?

Az első helyen a kínaiak állnak azon a világ legrosszabb turistáit rangsoroló listán, amelyet a hongkongi South China Morning Post állított össze - számol be a hvg.hu.

Bár a kínai turisták döntő többségével semmi baj sincs, de nem véletlenül panaszkodnak rájuk külföldön. Például azért, mert a repülőtéren csapatostul rohamozzák meg a pultokat nem épp udvariasan törekedve a cél felé. Mindenütt dohányoznak és mindenütt fényképeznek. És igen, mindenütt vizelnek is- nem tisztelve a műemlékek környékét sem - írja a hongkongi felmérés alapján a hvg.hu.

A kínaiak után a második helyen a britek állnak, akik kulturált úriemberek mindaddig, amíg nem isznak. Akkor viszont itt a világvége.

A harmadik náció a South China Morning Post listáján a német. Őket azért nem szívlelik, mert állandóan reklamálnak. Ők azok, akik elolvassák a szolgáltatóval kötött szerződést és követelik annak szó szerinti betartását.

A negyedik helyezett az amerikai turista, aki azt hiszi, hogy mindenütt Amerika van! Ha pedig nincs, akkor a pénzével hadonászik, követelve, hogy kapja meg ugyanazt, mint Texasban.

Ötödik az izraeli turista, aki nagyon hasonlít az amerikaihoz. Abban is, hogy előszeretettel kábítószerezik külföldön.

A hatodik problémás turista nemzet az orosz. A világtól sokáig elzárt oroszok valamiért azt hiszik, hogy mindenütt lenézik őket. Ezért aztán ők is úgy viselkednek, mint akik fittyet hánynak a vendégfogadó országok szokásaira.

És ki a legrosszabb turista? A hazai vendég! Ők ugyanolyan problémásak, mint a külföldiek, de egyáltalán nem nagyvonalúak. Fogukhoz verik a garast és egyáltalán nem hagyják magukat átverni - állapítja meg a felmérés.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×