eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megszólalt a manchesteri robbantás feltételezett elkövetőjének apja

Meglepődött fia tettén a feltételezett támadó, Salman Abedi édesapja, aki öt nappal ezelőtt beszélt legutóbb a fiával - derül ki abból az interjúból, amit a Reuters brit hírügynökség készített szerdán a Líbiában őrizetbe vett férfival.

Ramadán Abedi azt mondta, úgy tudta, hogy fia zarándoklatra készül Mekkába.

"Úgy öt napja beszéltem vele legutóbb. Nem volt semmi baj, minden rendben volt" - nyilatkozott az apa, aki abban is biztos, hogy a fia nem volt tagja az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

"Salman nem tartozott semmilyen szervezethez. Az egész család meghökkent, mert Salman nem hitt ilyesmiben, nem foglalkoztatták ilyen ideológiák" - magyarázta Ramadán Abedi.

"Elítéljük az ilyen, civilek és ártatlanok ellen elkövetett terrorcselekményeket" - húzta alá a feltételezett öngyilkos merénylő édesapja.

Az al-Arabija hírtelevízió szerdán arról számolt be, hogy a líbiai hatóságok szélsőségesként tartották számon Ramadán Abedit. Az apa mellett szerdán Salman Abedi testvérét is őrizetbe vették Líbiában.

A hétfő esti merényletben 22 ember halt meg, és mintegy hatvanan megsebesültek.

Őrizetbe vettek egy nőt

A brit rendőrség szerdán egy hatodik embert, egy nőt is őrizetbe vett a hétfő esti manchesteri terrortámadással összefüggésben.

A hatóságok az észak-angliai nagyváros északi részén tartottak házkutatásokat.

"Ezek a házkutatások összefüggésben állnak a hétfői szörnyűséges terrortámadással a Manchester Arenában, de ez egy nagyon gyorsan változó nyomozás, és a jelen pillanatban mindenre nyitottak vagyunk" - tudatta közleményében a rendőrség, melyből az is kiderül, hogy a nőt a nyomozással összefüggésbe hozott egyik lakcímen vették őrizetbe.

A hétfő esti merényletben 22 ember halt meg, és mintegy hatvanan megsebesültek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×