eur:
394.1
usd:
370.28
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Lezuhant a török hadsereg egyik helikoptere

Lezuhant a török hadsereg egyik helikoptere 15 utassal, köztük magas rangú katonai tisztségviselőkkel a fedélzetén kedden az északkelet-törökországi Giresun tartományban - jelentette a CNN Türk török hírtelevízió. A szerencsétlenség következtében a reuters szerint hatan meghaltak, a többiek sorsa egyelőre i nem ismert.

Binali Yildirim török miniszterelnök a tévének nyilatkozva elmondta: nem terrortámadásra gyanakszanak a helikopter valószínűleg a rossz időjárási körülmények miatt szenvedett katasztrófát.

Katonai források szerint a fedélzeten utazó 15 főből nyolcan a hadsereg tagjai voltak, a többiek pedig a családtagjaik. Értesülések szerint gyerekek is voltak a helikopteren.

A Dogan török hírügynökség szerint a S-70 Sikorsky típusú helikopter Giresun tartomány Alucra nevű körzetében szenvedett szerencsétlenséget, a helyszínre mentő alakulatokat küldtek.

A CNN Türk által közölt felvételeken látható volt, ahogy helyi lakosok sietnek a katasztrófa helyszínére egy ködbe burkolózó hegyvidéki lejtőn, hogy segítsenek a helikopter roncsaiban lévőkön.

Sajtóértesülések szerint Nurettin Canikli miniszterelnök-helyettes a helyszínre utazik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×