eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Elkezdődött az első bevetés a de Gaulle repülőgép-hordozóról

Felszálltak az első vadászgépek hétfőn a Földközi-tenger keleti medencéjébe vezényelt Charles de Gaulle francia repülőgép-hordozó fedélzetéről az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló szíriai és iraki területeken történő bevetésekre - közölték francia katonai források.

A francia hadsereg a Twitter közösségi oldalon közölte, hogy a gépek két célpontot pusztítottak el Irakban.

A hadihajó fedélzetén tartózkodó Pierre de Villiers tábornok, a francia fegyveres erők vezérkari főnöke közölte, Ramádiban és Moszulban hajtottak végre légicsapásokat a dzsihadisták ellen harcoló helyi fegyveres erők támogatására.

A Charles de Gaulle múlt szerdán indult el a Földközi-tenger keleti térsége felé, a 130 halálos áldozattal járó - előző heti - párizsi terrorakciók után, amelyekért az Iszlám Állam terrorszervezetet tartják felelősnek.

A repülőgép-hordozó odaküldésével Franciaország megháromszorozza csapásmérő erejét a térségben. Jelenleg 12 repülőgépet állomásoztat a francia légierő az Egyesült Arab Emírségekben és Jordániában, ezekkel az Iszlám Állam szíriai és iraki állásait támadják. A Charles de Gaulle 28 harci repülőgépet vitt a térségbe, köztük 18 Rafale és 8 Super-Entendard típusú gépet, valamint öt helikoptert.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×