eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Három ember halt meg a rendőrségi rajtaütésben Saint-Denis-ben

Háromra emelkedett a francia kommandósok szerdai rendőrségi rajtaütésében Saint-Denis-ben meghalt emberek száma. Az akció célpontja a 129 áldozatot követelő párizsi merényletek feltételezett fő szervezője, a belga-marokkói Abdelhamid Abaaoud volt.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy legalább két feltételezett terrorista meghalt a hét órás rendőrségi akcióban, köztük Abdelhamid Abaaoud.

Pénteken a párizsi ügyészség megerősítette, hogy összesen három ember holttestét találták meg a Párizstól északra található Saint-Denis sétálóutcájának egyik lakásában a romok alatt, köztük egy nőét, aki felrobbantotta magát. Õ Abaaoud francia állampolgárságú unokahúga, a 26 éves Hasna Ait Boulahcen. A lakásban találtak egy táskát, benne a nő nevére kiállított útlevéllel.

A harmadik holttest "darabjai minden valószínűség szerint egy férfié" voltak, az ő azonosítása még folyamatban van - közölték rendőrségi források.

A hét helyszínen elkövetett párizsi támadások egyik feltételezett merénylője, Salah Abdeslam még szökésben van. A gyanú szerint még a támadások éjszakáján, szombatra virradó éjjel két ismerőse segítségével átjutott Belgiumba. A francia hírtelevíziók szerint csütörtök este Brüsszelben látták, de ezt nem erősítették meg hivatalos források. Õt nagy erőkkel keresi a francia és a belga rendőrség.

A Le Monde című napilap internetes oldalán azt írta, hogy a pénteki merényletsorozat óta naponta 1500 fiatal jelentkezik a francia hadseregbe. Tavaly átlagosan tizedennyien akartak a hadseregben szolgálni, naponta 100-150-en érdeklődtek.

Múlt szombat óta további 1500 katona csatlakozott ahhoz a 10 ezerhez, akik a francia utcákon segítik a rendőrök munkáját, a francia légi erők pedig fokozták az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásai elleni légicsapásokat Szíriában. A terrorszervezet vállalta magára a merényletsorozatot.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×