eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Scotland Yard: folyamatos felülvizsgálat alatt a brit terrorkészültség

Folyamatos felülvizsgálat alatt van a nagy-britanniai terrorkészültségi szint - mondta szombaton a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese.

Mark Rowley a BBC-nek nyilatkozva hangsúlyozta: a brit elhárító szolgálatok jelenlegi hivatalos útmutatása szerint is "nagyon valószínű", hogy Nagy-Britanniát terrortámadás éri. Rowley szerint ezt tükrözi, hogy Nagy-Britanniában a második legmagasabb terrorkészültségi szint van érvényben, amelynek meghatározása "súlyos fenyegetettség".

A Scotland Yard főparancsnok-helyettese elmondta azt is, hogy a rendőrség és az elhárító szolgálatok a nyáron nagyszabású gyakorlatot hajtottak végre, amely pontosan olyan terrortámadást modellezett, amilyen péntek éjjel Párizsban történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×