eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Felmentették az egyik Nagymenőt

Szabadon sétálhatott ki a New York-i bíróságról Vincent Asaro, akit azzal vádoltak, hogy részt vett a Nagymenők című filmből ismert 1978-as reptéri rablásban.

Magyarországon leginkább Martin Scorsese 1990-ben bemutatott Nagymenők című filmjéből ismert az az 1978. november 11-én, éjjel elkövetett rablás, amelynek során hat maszkos, fegyveres férfi készpénzben több mint 5 millió, ékszerben pedig további 1 millió dollárt rabolt el a Lufthansa szállítmányozási raktárából, a New York-i John Fitzgerald Kennedy reptérről.

A valaha történt legnagyobb amerikai rablásként is emlegetett bűntényben ellopott pénz sose került meg, az FBI-nak pedig máig egyik legnagyobb kudarca, hogy nem sikerült maradéktalanul felderítenie a történteket.

A filmet a vásznon a Ray Liotta által megformált Henry Hill emlékiratai alapján készítették, aki valóban tanúvédelmi programba menekült a rablás értelmi szerzője, a Nyájas Jimmy néven is ismert James Burke elől, aki, hogy eltüntesse nyomait egy idő után saját barátaira is veszélyessé vált. Õt a vásznon Jimmy Conway néven Robert De Niro alakította.

James Burke végül egy drogdíler meggyilkolásáért került életfogytig börtönbe, ahol majdnem két évtizede rákban halt meg. A nyomozás akkor kapott új lendületet, mikor a rendőrök házkutatást tartottak egykori otthonában, majd tavaly januárban öt főt őrizetbe is vettek.

Köztük a most felmentett, 80 éves Vincent Asarot, akinek karaktere ugyan nem tűnik fel a Nagymenők című filmben, ám azzal vádolták, hogy maga is részt vett a rablásban.

Vincent Asaro szabadságát ünnepelve távozott a New York-i bíróságról a BBC felvétele alapján, majd miközben az újságírók között autója felé sétált, ügyvédjének odavetette: "Sam, ne hagyd, hogy meglássák a hullát a csomagtartóban."

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×