eur:
394.61
usd:
369.74
bux:
65742.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az EU bővítési biztosa egymilliárd eurós támogatást javasol Törökország számára

Az Európai Unió bővítési ügyekért felelős biztosa egymilliárd eurós összeget javasol Törökország rendelkezésére bocsátani a menekültválság kezelésére.

Johannes Hahn kétnapos macedóniai látogatása befejeztével adott nyilatkozatában elmondta: az integrációs szervezetnek segítenie kell a balkáni országokat, hogy megbirkózhassanak a Közel-Keletről és Afrikából a háború és a nyomor elől menekülő emberek áradata miatti nehézségekkel.

Hahn meglátogatta a Gevgelija dél-macedón határvárosban lévő tábort, ahol naponta mintegy ötezer migráns fordul meg, hogy onnan Szerbia és a fejlettebb európai országok irányába folytassák útjukat.

Az AP hírügynökség megjegyzi, hogy Macedóniában gyors, egyszerű regisztrációs procedúra után a migránsok vonatra vagy buszra szállhatnak, esetleg taxiba ülhetnek az ország északi határa, Szerbia felé haladva tovább.

A macedón rendőrség közlése szerint az elmúlt három hónapban több mint 83 ezer, az év során összesen több mint 300 ezer migráns utazott át a kis balkáni országon.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×