INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Az EU bővítési biztosa egymilliárd eurós támogatást javasol Törökország számára

InfoRádió / MTI
Az Európai Unió bővítési ügyekért felelős biztosa egymilliárd eurós összeget javasol Törökország rendelkezésére bocsátani a menekültválság kezelésére.

Johannes Hahn kétnapos macedóniai látogatása befejeztével adott nyilatkozatában elmondta: az integrációs szervezetnek segítenie kell a balkáni országokat, hogy megbirkózhassanak a Közel-Keletről és Afrikából a háború és a nyomor elől menekülő emberek áradata miatti nehézségekkel.

Hahn meglátogatta a Gevgelija dél-macedón határvárosban lévő tábort, ahol naponta mintegy ötezer migráns fordul meg, hogy onnan Szerbia és a fejlettebb európai országok irányába folytassák útjukat.

Az AP hírügynökség megjegyzi, hogy Macedóniában gyors, egyszerű regisztrációs procedúra után a migránsok vonatra vagy buszra szállhatnak, esetleg taxiba ülhetnek az ország északi határa, Szerbia felé haladva tovább.

A macedón rendőrség közlése szerint az elmúlt három hónapban több mint 83 ezer, az év során összesen több mint 300 ezer migráns utazott át a kis balkáni országon.

A címlapról ajánljuk