eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Észak-Korea tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétákat fejleszt

Az amerikai hadsereg szerint Észak-Korea tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétákat fejleszt, amelyek nemcsak a kelet-ázsiai térségre, hanem az Egyesült Államokra nézve is atomfenyegetést jelentenek.

A Kyodo hírügynökség azt írja pénteken, hogy ez a megállapítás szerepel Cecil Haney amerikai tengernagy, a hadászati erők parancsnokának írásos jelentésében, amelyet az amerikai képviselőház katonai ügyekkel foglalkozó bizottsága elé terjesztett.

Haney azt írja, hogy Észak-Korea ugyancsak folytatja a mozgatható indítóállásról felbocsátható ballisztikus rakéták fejlesztését, és tovább fejleszti kibertámadási kapacitását is.
Észak-Korea azt állította, hogy birtokában van már olyan kisméretű atomtöltetnek, amely ballisztikus rakétákra szerelhető - emlékeztetett Haney.

A The Washington Free Beacon című amerikai hírportál február 18-án írt arról névtelenül nyilatkozó védelmi illetékesekre hivatkozva, hogy Észak-Korea januárban tengeralattjáróról indítható rakétával hajtott végre kísérletet. Tavaly novemberben a dél-koreai média arról adott hírt, hogy Észak-Korea vízre bocsátott egy szovjet mintára épített tengeralattjárót, amely ballisztikus rakéták indítására képes.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség idézi pénteken James Clappert, az amerikai nemzeti hírszerzés (DNI) igazgatóját, aki szerint Észak-Korea már megtette a lépéseket a KN-08 típusú, önjáró ballisztikus rakéták hadrendbe állítására, és már kétszer is bemutatta a nyilvánosság előtt ezeket a fegyvereket, de nem hajtott végre velük kísérletet. Ezeknek a rakétáknak a hatótávolsága feltehetően meghaladja az 5,5 ezer kilométert, vagyis Alaszkát is elérhetik.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×