eur:
395.68
usd:
366.57
bux:
65672.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Összefirkáltak és felgyújtottak egy újabb mecsetet Ciszjordániában

Ismét felgyújtottak egy palesztin mecsetet szerdára virradó éjjel Ciszjordániában, az ismeretlen támadók előzőleg héber nyelvű feliratokat festettek a mecset falaira - jelentette szerdán az izraeli közszolgálati rádió.

A palesztinok a zsidó telepeseket vádolják a Betlehem melletti Dzsibát nevű faluban történt vandál akció végrehajtásával, a mecset belső falán és bútorzatában keletkezett károk okozásával. A falakra "Cion megváltását akarjuk" és "Bosszú" szövegű feliratokat fújtak.

Az ügyben a hadsereg nemzetiségi indíttatásból elkövetett bűnügyekkel foglalkozó csoportja kezdett nyomozást.

2011 óta tíz mecset ellen hajtottak végre vandál támadást, de vádirat egyik esetben sem született a tettesek ellen - jegyezte meg honlapján a Háárec című izraeli lap.

A kneszet egyik arab képviselője szerda reggel azt mondta, hogy "elítélendő rasszista terrorról van szó, a telepesek keze munkájáról. Ez a bűn az izraeli jobboldal által életre keltett arabellenes hangulatból fakad."

Február elején vádiratot nyújtott be az ügyészég három Havat Gilád-i izraeli fiatal ellen, mert egy palesztin településen autókat rongáltak meg. Ez volt az első alkalom, amikor a Sin Bét belbiztonsági szolgálat sikeresen tárt fel egy palesztinok ellen, "ez az ára" jelszóval elkövetett gyűlöletbűncselekményt.

A zsidó szélsőségesek ilyen - főleg mecsetek, templomok, palesztin gépjárművek, izraeli békeaktivista csoportok és nem egyszer izraeli katonai bázisok ellen irányuló - támadásokkal tiltakoznak az izraeli hadseregnek a telepesek tevékenységét korlátozó intézkedései ellen.

Legutóbb múlt hónapban fordult elő hasonló vandál támadás, amikor ismeretlenek tizenegy gépjármű kerekeit gyújtották fel Jeruzsálem arabok lakta Béjt Cafafa nevű lakónegyedében.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×