eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Hamarosan piacra dobják Kínában az iPhone 6-os hamisítványokat

Hónapokkal a hivatalos piaci bevezetés előtt, várhatóan heteken belül megvásárolható lesz az iPhone 6-os telefonok használható másolata Kínában ugyanúgy, ahogy a telefon előző típusainak a hamisítványaival is történt.

A kínai nyelvű, technológiai újdonságokra specializálódott hírportálok szerint az amerikai Apple által gyártott okostelefon-sorozat legújabb, az év második felében várt készülékének a másolata nemsokára a kínai piacokra kerül. Az igazi változatnál silányabb és az eredetinél jóval olcsóbb készülékek külsejükben többnyire az eredeti termékhez hasonlóak és telefonálásra, üzenetküldésre is alkalmasak.

Ahogyan a hamis iPhone 5-ösök és iPhone 4-esek, úgy a másolt iPhone 6-osok is az Apple által nem használt Android operációs rendszer lebutított változatát használják, amely a valódi telefonokon futó iOS-7-es rendszerre hasonlít. Az ennél butább változat, vagyis az operációs rendszerrel nem rendelkező, használhatatlan, de az iPhone 6-ost külsejében csinosan másoló telefonok már május vége óta kaphatóak a kínai interneten. Áruk a legnagyobb e-kereskedelmi portálon, a Taobao-n 15 jüantól (540 forint) 500 jüanig (18 ezer forint) terjed. A telefonok új szériáját nemrég Jimmy Lin, népszerű dél-koreai énekes is "bemutatta" mikroblog-fiókján, hónapokkal a bevezetés előtt.

Az iPhone-okat részben kínai üzemeiben gyártó Apple az elmúlt években számos alkalommal volt kénytelen szembesülni a telefonjairól szóló információk kiszivárogtatásával. Így a nyilvánosságra került fényképeknek és videóknak köszönhetően hónapokkal megjelenése előtt lehetett sejteni azt, hogy az iPhone 4 vagy az iPhone 5 hogyan fog kinézni és miben tér el elődjeitől.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×