eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán

Nem keresik tovább a maláj gépet a felszínen

Befejeződött a légi és az óceán felszínén folytatott kutatás az eltűnt malajziai utasszállító repülőgép után, mostantól gyakorlatilag már csupán az Indiai-óceán mélyén keresik azt - jelentették be az ausztrál hatóságok szerdán.

A Malaysia Airlines Kuala Lumpurból Pekingbe tartó, MH370-es járatának március 8-án veszett nyoma. A Boeing 777-200-as repülőgép fedélzetén 239 ember utazott, közülük több mint 150 kínai állampolgár volt.

A gépből eddig még egyetlen darabot sem találtak meg. Az eddig összegyűjtött adatok alapján úgy vélik, hogy a repülő Ausztrália nyugati partjainak közelében tűnt el, ott keresik most tengeralattjáróval közel 60 ezer négyzetkilométernyi területen.

Az Indiai-óceán déli részén folytatott kutatásban nyolc ország vett részt: Ausztrália, Kína, Malajzia, Új-Zéland, Japán, Dél-Korea, Egyesült Államok és Nagy-Britannia. Hajóik és repülőgépeik - több mint 300 repüléssel - összesen 4,5 millió négyzetkilométernyi területet vizsgáltak át tüzetesen, érdemi eredmény nélkül.

A kutatási műveletek összehangolására létrehozott ausztrál központ szóvivője szerdán közölte, hogy a küldetésben részt vevő összes repülőgép távozik a helyszínről, és mostantól már csak egyetlen - kifejezetten tengeri felderítésre tervezett - P-3 Orion típusú ausztrál vadászgépet tartanak készenlétben Perthben. A 14 ausztrál, kínai és brit hajó többsége is távozik a térségből.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×