eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Janukovics elnöknek tekinti magát, népszavazást javasol Ukrajna jövőjéről

Oroszországban van a megbuktatott ukrán elnök Viktor Janukovics, aki pénteken a dél-oroszországi Rosztov na Donuban sajtóértekezleten jelentette be, hogy magát továbbra is államfőnek tartja, és szándékában áll tovább küzdeni Ukrajna jövőjéért.

Viktor Janukovics a dél-oroszországi Rosztov-na-Donuban tartott pénteki sajtóértekezletén kijelentette, hogy továbbra is ő Ukrajna elnöke, és csak saját és hozzátartozói életét féltve menekült el Ukrajnából. Javasolta, hogy tartsanak általános népszavazást Ukrajnában az ország jövőjéről.

Ukrajnában nacionalista, fasisztabarát erők ragadták meg a hatalmat, amelyek az ország népességének abszolút kisebbségét képviselik - jelentette ki pénteki sajtóértekezletén Viktor Janukovics Rosztov-na-Donuban.

A Rosszija 24 állami hírtelevízió élő adásában közvetített sajtótájékoztatón a Kijevből elmenekült Janukovics kitartott amellett, hogy az ellenzéki erők az ukrán fővárosban törvénytelenül vették át a hatalmat.

Az orosz televízió közölte, hogy Viktor Janukovics repülőgépe helyi idő szerint a péntek reggeli órákban érkezett meg Rosztov na Donu városba.

Janukovics szerint "hazafias érzelmű" tisztek menekítették őt Oroszországba

Viktor Janukovics sajtóértekezletén azt állította, hogy "hazafias érzelmű" tisztek segítettek neki Oroszországba utazni.

Az UNIAN ukrán hírügynökség tudósítójának kérdésére kijelentette, hogy "hazafias érzelmű "tisztek segítségével menekült Oroszországba. Cáfolta, hogy találkozott volna Vlagyimir Putyinnal, de közölte, hogy telefonon beszélt az orosz államfővel.

A rendezvényt komoly biztonsági intézkedések előzték meg, a városban a karhatalom egységei is jelen vannak és a Vertoexpo nevű épületben alaposan ellenőrizték a mintegy 200 újságírót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×