eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Menekítik a külföldieket a Közép-afrikai Köztársaságból

Közös katonai akciót indít az Európai Unió a Közép-afrikai Köztársaságban az ország biztonságának helyreállítására, miután az államfő lemondása nyomán tartani lehet attól, hogy az országban tomboló vallási erőszak tömegvérengzésekhez vezet.

Az unió 28 tagállamának nagykövetei szombatra virradó éjjel előzetes beleegyezésüket adták ahhoz, hogy rövid időn belül több száz katonát vezényeljenek az országba a helyszínen lévő francia és afrikai békefenntartó alakulatok támogatására - közölte Catherine Ashtonnak, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének egyik szóvivője.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) közben bejelentette, hogy megkezdi 33 ezer külföldi evakuálását a Közép-afrikai Köztársaságból. Az első három légi járatot, 800 csádi menekülővel még szombaton elindítják - közölték.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×