eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Time magazin Ferenc pápát választotta az év emberének

Ferenc pápát választotta az év emberének az amerikai Time magazin - közölte a folyóirat főszerkesztője szerdán.

Az indoklás szerint a katolikus egyházfő "a lelkiismeret új hangjává vált" pápaságának kilenc hónapja alatt.

"Ritkán történik meg, hogy a nemzetközi színtér egy új szereplője ilyen gyorsan ekkora figyelmet keltsen fiatalok és idősek, hívők és nem hívők körében egyaránt" - jelentette ki Nancy Gibbs, a tekintélyes amerikai hetilap főszerkesztője.

A pápa olyan ismert személyiségekkel állt versenyben az év embere címért, mint Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos dokumentumokat kiszivárogtató volt munkatársa, Edith Windsor melegjogi aktivista, Bassár el-Aszad szíriai elnök és Ted Cruz texasi szenátor.

A Time internetes oldalán azt írta, hogy Ferenc pápa rövid idő alatt "milliók képzeletét ragadta meg, akik már minden reményüket elveszítették az egyházban".

A Vatikán üdvözölte a Time választását. Federico Lombardi szóvivő pozitív jelzésnek nevezte a döntést, amely "egy olyan emberre vonatkozik, aki a mai világban spirituális és vallási értékekért száll síkra, és mélyenszántó gondolatokat fogalmaz meg a békéről és igazságosságról".

A pápa nem keresi a dicsőséget - mondta Lombardi. Az, hogy az év emberének választották, azt jelzi, hogy megértették küldetését. "A pápa természetesen örül ennek" - húzta alá a szóvivő.

Ferenc nem az első pápa, akit a Time az év emberének választott. 1962-ben XXIII. János, 1994-ben pedig II. János Pál kapta meg ezt a címet.

Tavaly az újjáválasztott amerikai elnök, Barack Obama lett az év embere a Time magazinnál.

További részletek itt.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×