eur:
393.02
usd:
366.21
bux:
66883.41
2024. április 26. péntek Ervin

A bíró elnapolta a meghallgatást Murszi perében

Elnapolta a meghallgatást a bíró Mohamed Murszi megbuktatott egyiptomi elnök és 14 másik vádlott perében hétfőn, mert a vádlottak énekkel zavarták meg a bírósági eljárást.

Mindannyiukat felelősnek tartják azért, hogy tavaly decemberben heten meghaltak a Murszi által kiadott alkotmányos rendelet elleni kairói tüntetésen. A pert, amely így is kétórás késéssel indult, a Reuters hírügynökség szerint feltehetően még hétfőn folytatják.

Bírósági biztonsági tisztviselők elmondták: a késést a hétfői meghallgatáson az okozta, hogy Murszi nem akarta felvenni azt a börtönruházatot, amelyben a vádlottnak szokás szerint meg kell jelennie a bíróság előtt. A megbuktatott elnök ezzel azt kívánta jelezni, hogy nem ismeri el a bíróság törvényességét.

Ugyanezen források beszámolója szerint a meghallgatáson Murszi azt mondta bírónak, hogy ő továbbra is Egyiptom legitim elnöke. Megjegyzése azt követően hangzott el, hogy a bíró Murszi nevének felolvasása után vádlottnak nevezte. Erre Murszi azt válaszolta, hogy ő Dr. Mohamed Murszi, a köztársaság elnöke, Egyiptom törvényes elnöke. Hozzátette: visszautasítja a bíróság illetékességét.

Murszi halálbüntetést is kaphat, ha elítélik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×