eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Újabb amerikai dróntámadás Pakisztánban

Három ember meghalt csütörtökön pilóta nélküli amerikai repülőgép rakétatámadásaiban Pakisztán Afganisztánnal határos északnyugati törzsi területén - közölték pakisztáni tisztviselők.

Ez volt az első ilyen akció azóta, hogy a múlt héten Washingtonban Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnök azt kérte Barack Obama amerikai elnöktől, hogy az Egyesült Államok vessen véget a dróntámadásoknak pakisztáni területen.

A pakisztáni hírszerzés egy magas rangú tisztviselője, aki kérte neve elhallgatását, azt mondta, hogy egy amerikai drón két rakétát lőtt ki a lázadók egyik táborára. A rakéták eltaláltak egy épületet és egy házat az észak-vazirisztáni Mirámsáh város közelében.

A nyilatkozó hozzátette, hogy három iszlamista lázadó meghalt. Egy másik pakisztáni tisztviselő megerősítette a halálos áldozatok számát, de úgy módosította az értesülést, hogy áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen.

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) irányította dróntámadások ellenérzéseket váltanak ki Pakisztánban, mert az ország szuverenitása súlyos megsértésének tekintik az akciókat. Amerikai részről azonban ragaszkodnak ezekhez, mondván, hogy szükséges eszközei a szélsőségesek elleni küzdelemnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×