eur:
389.23
usd:
361.87
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Tovább csökkent az Apple nyeresége

Csökkenő, de a vártnál jobb negyedéves eredményről számolt be kaliforniai idő szerint hétfőn az Apple amerikai technológiai óriáscég.

A kaliforniai székhelyű vállalat adózott eredménye 7,5 milliárd dollár (1600 milliárd forint) - részvényenként 8,26 dollár - volt. Ez 9 százalékos csökkenés a tavaly ilyenkori 8,2 milliárd - részvényenként 8,67 - dollárhoz képest, ugyanakkor meghaladja a részvényenkénti 7,92 dollárról szóló piaci várakozásokat.

A nyereségmarzs 37 százalék, és a cég közölte: a következő három hónapban sem számít az árbevétel-arányos megtérülés növekedésére.

Az Apple július-szeptemberi forgalma 4 százalékkal 37,5 milliárd dollárra (csaknem 8 ezer milliárd forint) nőtt, ez is több, mint amekkorát elemzők vártak. Az eredményt elsősorban az húzta föl, hogy tavalyhoz képest 26 százalékkal több, 33,8 millió iPhone-t adtak el a világon. Az iPadek eladásai is nőttek, 14,1 millióra a tavalyi harmadik negyedéves 14 millióról. A Mac-számítógépekből 7 százalékkal kevesebb, 4,6 millió fogyott.

A cég az évnek a karácsonyi szezont is magába foglaló utolsó három hónapjára 55-58 milliárd dolláros árbevétellel számol, elemzők 55,65 milliárd dollárra számítanak.

Az Apple nyeresége immár harmadik egymást követő negyedévben csökkent. A cég piaci értéke 2013-ban 25 százalékkal 160 milliárd dollárra zuhant, de így is az Apple a világ egyik legértékesebb vállalata.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, a magyar tőzsdén a Richter a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitart a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban vannak, míg Amerikában óvatos emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×