eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Megvannak a szőke kislány szülei

A DNS-vizsgálat megerősítette, hogy az a szőke, világos bőrű kislány, akit egy görögországi cigánytelepen találtak, egy bulgáriai roma házaspár vér szerinti gyermeke - jelentette be pénteken a bolgár belügyminisztérium.

A Maria nevű, négy év körüli kislány édesanyja Szasa Ruszeva, édesapja pedig a nő férje, Atanasz - mondta újságíróknak Szvetlozar Lazarov, a belügyminisztérium szóvivője.

A pár a Bulgária középső részén fekvő Nikolaevo nevű településen él, és állításuk szerint egykori görögországi munkaadóik gondjaira bízták a kislányt - tette hozzá a szóvivő.

Az asszonyt a rendőrség csütörtökön már kikérdezte. A bolgár hatóságok jelenleg egyeztetnek az illetékes görög szervekkel arról, hogy a kislányt visszahozzák-e Bulgáriába - mondta Lazarov.

A 38 éves Szasa Ruszeva a bolgár televíziónak azt mondta, hogy négy évvel ezelőtt, amíg Görögországban dolgozott, született egy kislánya, de meg kellett tőle válnia, mert nem volt elég pénze, hogy a gondját viselje.

A tejfehér bőrű Mariára egy cigánytáborban bukkantak a hatóságok a múlt szerdán a közép-görögországi Falsala közelében. Az illetékesek a DNS-minták összevetésével azonnal kizárták, hogy Maria rokonságban állna azzal a párral, amellyel a táborban együtt élt. A férfi és a nő azt állította, hogy a gyermek informális örökbefogadással került hozzájuk, a rendőrség azonban gyermekrablással, illetve gyermekkereskedelemmel gyanúsítja őket. A párt őrizetbe vették, a kislány állami gondozásba került.

A kis Maria ügye világszerte nagy figyelmet keltett, miután rávilágított arra a lehetőségre, hogy gyerekeket elrabolhatnak szüleiktől, vagy esetleg maguk a szülők adhatják el pénzért saját gyerekeiket. Athén a héten a születési anyakönyvi kivonatok átfogó átvizsgálását rendelte el, hogy felderítse az esetleges visszásságokat, valamint csütörtökön megegyezett Szófiával a gyerekkereskedelem visszaszorításáról.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×