eur:
386.96
usd:
358.64
bux:
68917.55
2024. május 14. kedd Bonifác

Nincs túlélője a nigériai légi katasztrófának

Nincs túlélője a vasárnapi nigériai légi katasztrófának, a mentők kutatnak a gép roncsai és a letarolt házak romjai között Lagosban, de eddig még csak elszenesedett holttesteket találtak - közölte több hivatalos forrás.

A gépen a hírügynökségek egymásnak ellentmondó, de mind hivatalos közlésre hivatkozó jelentései szerint 147-en vagy 153-an utaztak a személyzet tagjain kívül. Valószínűleg mindannyian meghaltak, de egyelőre nem lehet tudni, hogy hány olyan áldozat van, aki a földön tartózkodott valamelyik házban vagy annak közvetlen környékén. A keletkezett tüzek még a tudósítások pillanatában is égtek, és a környéken sűrű volt a füst.

A szóban forgó negyed az Iju, amely a 15 millió lakosú Lagos északi részén található a nemzetközi repülőtér közelében.

A gép először egy kétemeletes háznak ütközött, majd kigyulladt és a földet érve a hasán csúszott, úgy tarolt le további épületeket.

Goodluck Jonathan nigériai elnök a baleset körülményeinek "lehető legteljesebb kivizsgálását" rendelte el, és három napos nemzeti gyászt hirdetett.

A Dana Air légitársaság szerencsétlenül járt gépe Abujából, a fővárosból indult Lagosba, az ország gazdasági fővárosába. A társaság 2008 óta működik, megbízható szolgáltató hírében áll, és Nigéria egyik fő légitársaságává nőtte ki magát. A lagosi nemzetközi repülőtér Nyugat-Afrika egyik legfontosabb légiforgalmi központja.

Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×