eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Washington szövetségi államban is engedélyezik a melegházasságokat

Megkapta a végső törvényhozási jóváhagyást Washington szövetségi államban az azonos neműek házasságkötését engedélyező törvény, így ez az állam lehet a hetedik az Egyesült Államokban, amely megengedi a melegek frigyét.

Szerdán Washington állam képviselőháza hagyta jóvá a jogszabályt, amelyet egy héttel ezelőtt a szenátus is megszavazott. Washington állam szenátusában és képviselőházában egyaránt a melegek jogainak társadalmi és törvényi elismerését támogató demokrata pártiak vannak többségben

Christine Gregoire, az állam demokrata párti kormányzója várhatóan a jövő hét elején írja alá a törvényt, amely ellenzői fogadkoznak, hogy népszavazással hatályon kívül helyezik.

Az amerikai államok túlnyomó többségében tilos az azonos neműek házassága. A homoszexuális párok frigyre lépését eddig hat államban - New Yorkban, Connecticutban, Massachusettsben, Iowában, New Hampshire-ben és Vermontban, valamint a szövetségi területen fekvő amerikai fővárosban engedélyezték.

A tilalmat minden esetben bírósági vagy törvényhozási határozatok oldották fel, a népszavazások rendre a heteroszexuális házasságok kizárólagossága mellett foglalnak állást.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×