eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szíriában kiirtottak a katonák egy egész falut

Szíriában katonák körülvették és lelövöldözték egy egész falu lakosságát - jelentette szemtanúk beszámolóira hivatkozva szerdán egy jogvédő szervezet.

A török határ közelében fekvő térséget szombat óta támadta a hadsereg. Kfar Ovaid hegyi falu lakói a letartóztatástól való félelmükben elmenekültek otthonukból, de a katonaság kedden beszorította őket egy völgybe, és nehézfegyvereket is bevetve vérengzést rendezett a soraikban. Mintegy 110 ember vesztette életét - mondta el egy túlélő az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának.

A szervezet szerint a kormány azért szánta el magát az ilyen brutális leszámolásra, hogy a külföldi megfigyelők megérkezte előtt megtörje az ellenállást.

Fehér Ház: Aszad nem érdemli meg, hogy irányítsa Szíriát

Távozásra szólította fel a Fehér Ház szerdán Bassár el-Aszad szíriai elnököt, aki szerinte nem érdemli meg, hogy irányítsa a közel-keleti országot.

Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője közleményében úgy fogalmazott, hogy a kormány elvesztette hitelességét, és "vérlázítóan semmibe vette" az erőszak befejezésére tett ígéretét.

Washingtont mélységesen aggasztják a szíriai nép elleni kormányzati erőszakról érkező hírek. Szemtanúk szerint két nap alatt több mint 200 embert öltek meg a héten.

Aszad korábban beleegyezett az Arab Liga válságtervének életbe léptetésébe, illetve abba, hogy a szervezet megfigyelőket küldjön Szíriába. A Fehér Ház figyelmeztette Damaszkuszt, hogy további lépéseket tesz, ha a kezdeményezést nem ültetik át a valóságba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×