eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb EU-szankciók Szíriával szemben, BT-fellépést sürget Ashton

Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője egyértelmű álláspont kidolgozására szólította fel az ENSZ BT-t Szíriával kapcsolatban, miközben az EU a negyedik szankciócsomagot fogadta el Damaszkusszal szemben hétfőn.

"Itt az ideje, hogy a Biztonsági Tanács egyértelműen lépjen fel az erőszak befejezése érdekében" - mondta Ashton a hétvégi szíriai mészárlások után. A diplomata hozzátette, hogy hétfőn az ENSZ BT soron kívül ülésezik, és megpróbál választ adni az egyre durvábbá váló szíriai helyzetre.

Bassár el-Aszad szíriai elnök március közepe óta folyamatosan növekvő elégedetlenségi hullámmal szembesül. A tiltakozások a szíriai biztonsági erők könyörtelen fellépése ellenére sem szűnnek.

A harckocsik hétfőn ismét lőtték Hamát

Szíriai harckocsik hétfőn immár második napja lőtték Hama városát, a Hamidíja lakónegyed elleni támadásban legalább négy civilt megöltek - közölték helybeli lakosok.

A hétfői támadás áldozataival a civil halottak száma elérte a 84-et a Bassár el-Aszad elnök rendszere elleni tiltakozás tűzfészkének számító közép-szíriai városban. Más források már vasárnap este 95 halálos áldozatról számoltak be.

"Senki sem hagyhatja el a várost, mert katonák és a Aszad-párti sabiba milicisták találomra lövöldöznek gépfegyverrel" - mondta el az egyik helyi lakos.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×