eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nagy-Britanniában péntek estig meghosszabbították a légtérzárlatot

Hat órával - közép-európai idő szerint 20 óráig - meghosszabbította a brit országos légi irányítási központ (NATS) a légtér zárlatát, amelyet egy izlandi tűzhányó kitörése miatt rendeltek el.

A hatóság közlése szerint a helyzet nem javult, az Izland felől az ország fölé sodródott vulkáni hamu továbbra is veszélyezteti a légi forgalom biztonságát.

A légtérzárlatot eredetileg péntek reggel 7 óráig hirdették ki a brit légügyi hatóságok, majd csütörtök este péntek délutánig hosszabbították meg a rendelkezést. A legújabb intézkedés értelmében a nagy-britanniai repülőterek többségén péntek estig áll a forgalom.

Csak az Észak-Írország és a nyugat-skóciai szigetek, illetve Glasgow és Prestwick között közlekedhetnek gépek kora délutánig egyedi esetekben. Ezenkívül engedélyezik a transzatlanti járatok közlekedését Glasgow, Prestwick és Belfast repülőteréről.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×