eur:
392.46
usd:
367.21
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A New Yorkban rekedt norvég miniszterelnök iPad segítségével kormányozta országát

Az izlandi vulkánkitörés miatt több ezer utassal együtt New Yorkban rekedt a norvég miniszterelnök is, aki iPad-on keresztül intézte országa ügyeit - írta a New York-i Daily News című bulvárlap pénteken.

Jens Stoltenberg repülőgépe sem tudott felszállni a Kennedy repülőtérről a Nyugat-Európa légterét repülési tilalmi zónává változtató nagy kiterjedésű fekete hamufelhő miatt.

A miniszterelnököt a kényszerű veszteglés azonban nem akadályozta meg abban, hogy kormányozzon, méghozzá az Apple cég legújabb táblagépének segítségével.

Stoltenberg újonnan vásárolt iPadjén a repülőtér egyik várójában telepedett le, hogy távirányítással intézze a folyó ügyeket. Nem messze tőle a British Airways légitársaság utasainak egy csoportja füstölgött a járatokról közölt kevés információ és a szerintük rossz bánásmód miatt.

Trude Maaseide, a miniszterelnök szóvivője elmondta, hogy egy éjszakai járattal eljutottak Madridig, ahonnan a svájci Baselba utaztak abban a reményben, hogy kerülővel előbb-utóbb csak elérik Oslót.

A szóvivő közölte, egyelőre fogalmuk sincs, mikor és hogyan repülhetnek haza, "kis lépésenként haladunk, annak alapján, hogy melyik útvonal a leghatékonyabb, legbiztonságosabb és megbízhatóbb".

A vulkáni felhő befolyásolhatja Barack Obama hétvégi programját is, az amerikai elnök a tervek szerint szombat este indul el Európába Lech Kaczynski néhai lengyel elnök vasárnapi krakkói temetésére. A Fehér Ház egyelőre nem közölte, hogy a vulkánkitörés miatt módosulna Obama programja.

Európa két legforgalmasabb repülőtere, a londoni Heathrow és a párizsi Charles de Gaulle nem indít és nem fogad járatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×