eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újra kell szavaznia az amerikai képviselőháznak az egészségügyi csomagról

Ismét jóvá kell hagynia az amerikai képviselőháznak az egészségügyi törvény módosító csomagját, mivel a szenátusban egy csütörtök hajnalba nyúló, többórás vita során a republikánusok kifogást emeltek a tervezet két pontja ellen.

A demokrata párti képviselők kezdeményezésére létrejött módosító csomagot vasárnap fogadta el a képviselőház. Republikánus szenátorok azonban ki akarnak venni belőle két - egy diákhitel programmal kapcsolatos - cikkelyt, amelyek szerintük sértik a költségvetési szabályokat. Emiatt a képviselőháznak újra kell szavaznia a csomagról.

A demokrata párti szenátoroknak 30 republikánus kifogást sikerült elhárítani. Harry Reid szenátor, demokrata frakcióvezető úgy vélte, "teljesen egyértelmű, hogy a republikánusok nem javítani akarnak a törvénytervezeten, hanem tönkre akarják azt tenni".

A vasárnapi szavazáson a képviselőház - nem sokkal azután, hogy elfogadta a történelmi jelentőségű egészségügyi reformtörvény tervezetét, amely azóta Barack Obama aláírásával törvényerőre is emelkedett - szoros, 220-211 szavazati aránnyal hagyta jóvá a módosító csomagot.

A demokraták bíznak benne, hogy a képviselők gond nélkül újra elfogadják majd a tervezetet a republikánus szenátorok által javasolt apró változtatásokkal együtt.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×