eur:
397.18
usd:
356.59
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Meghosszabbították Hodorkovszkij vizsgálati fogságát

Meghosszabbították pénteken május 17-ig Mihail Hodorkovszkij, a Yukos kőolajipari konszern volt főrészvényese és egykori üzlettársa, Platon Lebegyev vizsgálati fogságát.

A döntéssel Moszkva Hamovnyiki kerületének bírósága az ügyészség indítványának adott helyt.

Hodorkovszkijt és Lebegyevet többéves szibériai büntetőtábor és ezen belül kétévi vizsgálati fogság után februárban szállították egy moszkvai vizsgálati fogházba, mivel megkezdődött ellenük a második per.

Oroszország egykori leggazdagabb emberét és üzlettársát először kétévi vizsgálati fogság után, egyebek között csalás és adócsalás vádjával 2005-ben ítélték 8 év büntetőtáborra, de 2006 végén újabb vádak kivizsgálására Csitában vizsgálati fogságba helyezték őket. Így azóta az enyhébb büntetőtábor helyett gyakorlatilag szigorított börtönben vannak.

Az új eljárásban egyebek között az 1998-2004 közötti időszakban összesen 896,1 milliárd rubel értékű pénz, illetve kőolaj ellopása, továbbá 487,4 milliárd rubel és 7,5 milliárd dollár tisztára mosása ellenük a vád, s ha bűnösnek találják őket, további 15 év szabadságvesztést szabhatnak ki rájuk. Ezúttal is mindketten ártatlannak vallják magukat.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×