eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lemondott az iráni atomenergia-ügyi szervezet vezetője

Lemondott az iráni atomenergia-ügyi szervezet vezetője - jelentette csütörtökön az ISNA iráni hírügynökség. Golamreza Agazadeh közölte: Mahmúd Ahmadinezsád államfő elfogadta lemondását. Agazadeh az iráni hírügynökségnek nem indokolta, hogy miért távozik a szervezettől, amelyet 12 évig vezetett.

Agazadeh 1985 és 1997 között olajügyi miniszter volt. Az atomenergia-ügyi szervezet vezetőjének Mohammed Hatami egykori köztársasági elnök nevezte ki. Megtarthatta posztját a mérsékelt reformpártinak tartott Hatami utóda, a konzervatív Ahmadinezsád első elnöki periódusában is, bár a térség szakértői Mir Hoszein Muszavi reformer ellenzéki vezető támogatói közé sorolják.

A most 60 éves Golamreza Agazadeh által vezetett szervezet irányítja az iráni atomprogramot, amely az iszlám köztársaság szerint polgári célokat szolgál, a Nyugat szerint azonban fennáll a veszélye annak, hogy végső soron atomfegyver előállítását célozza.

z ISNA tudósításából nem derül ki, hogy a lemondásnak van-e köze a júniusi elnökválasztáshoz, amelyet Ahmadinezsád megnyert. Mir Hoszein Muszavi hívei szerint csalások történtek a választásokon, és maga Muszavi azt is mondta, hogy törvénytelen lesz az ország következő kormánya.

Az elnökválasztás után Ahmadinezsád bejelentette, hogy változtatni fog kormánya személyi összetételén.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×