eur:
388.68
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Megjelent a sertésinfluenza Németországban is

Németországban is felütötte fejét a sertésinfluenza. Egy mexikói nyaralásról hazatért, Regensburg környéki lakos vérében kimutatták a kórokozót, de további két embernél is bebizonyosodott a fertőzés gyanúja.

A bajor tartományi egészségügyi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy a Robert Koch Intézetben végzett vizsgálat kimutatta egy Regensburg közelében lakó személy esetében a sertésinfluenza-vírust. A szóvivő utalt arra is: két további személyről derült ki, hogy fertőzött.

A hamburgi egyetemen, elkülönített helyen kezelik egyiküket, aki szintén a napokban tért vissza mexikói nyaralásáról.

Berlinben az egészségügyi hatóságok óvnak a pániktól, és hangsúlyozták, hogy egyelőre nem áll fenn a járványveszély, annál is kevésbé, mert az eddigi esetek egyediek, és a Mexikóból hazatérő, gyanús tünetekkel jelentkező személyeket alapos kivizsgálás céljából azonnal elkülönítik.

Becslések szerint havonta átlag 9000 német turista tölti a szabadságát Mexikóban. A berlini Charité Klinika járványügyi szakértője, Detlev Krüger egy interjúban rámutatott arra, hogy Németországban évente közel 20 ezren vesztik életüket "normális" influenzában, illetve ennek szövődményeiben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×