eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az alkalmazottak egészségi állapotát is számon tartja a multicég

Alig egy évvel az alkalmazottak titkos megfigyelése miatt kirobbant botrány után újabb törvénytelen akció miatt került a közérdeklődés középpontjába a Lidl diszkonthálózat. Mint kiderült, ezúttal a dolgozók egészségi állapotáról vezettek titkos feljegyzéseket. A botrány miatt azonnali hatállyal elbocsátották a Lidl németországi vezetőjét, Frank-Michael Mrost.

A Spiegel című hírmagazin értesülése szerint egy bochumi autómosó szemetesládájában dokumentumokra bukkantak, amelyeken a Lidl üzletlánc mintegy 600 munkatársának neve, címe, telefonszáma, fizetése és munkabizonyítványa szerepelt.

Ezekből kitűnt, hogy a munkatársak betegségéről részletes listát vezettek, a nevek mellett ugyanis fel voltak tüntetve a korábbi betegségek is. A bejegyzéseket a személyzeti osztály megjegyzésekkel látta el, nem egyszer zárójelbe tett ajánlást is mellékeltek ezekhez.

A Lidl a Spiegel jelentésével kapcsolatban csak annyit közölt, hogy a listavezetést időközben megszüntették, és eredetileg azt a célt szolgálta, hogy az alkalmazottakat a számukra legkedvezőbb munkakörbe osszák be.

Az üggyel már az adatvédelem foglalkozik, mert a német törvények csak az érintettek beleegyezésével teszik lehetővé a személyi jellegű információk gyűjtését és tárolását.

A tavalyi botrány után a hatóságok egymillió euróra büntették a Lidl diszkonthálózatot az alkalmazottak viselkedésének titkos megfigyelése miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×