eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A bankárok sem kaphatnak meg mindent, ami jár nekik

Nagy visszhangot váltott ki Németországban a legnagyobb és egyben legtekintélyesebb német magánbank, a Deutsche Bank elnökének hétfői nyilatkozata, amelyben Josef Ackermann beismerte, hogy a bankárok olykor "mohó pénzeszsákok", és hozzátette, hogy megérti az egyszerű emberek dühét emiatt.

A legnagyobb német magánpénzintézet, a Deutsche Bank élén álló Josef Ackermann gyakran szokott feltűnést kelteni a nyilvánosság előtt tett kijelentéseivel. Így nemrég a kormány válságkezelő mentőcsomagjáról azt állította, hogy igénybe vételét megszégyenítőnek tartaná.

Most viszont a pénzintézetekbe vetett bizalom erősítését célzó intézkedésekre szólította fel a bankszektort, hogy elejét vegyék a társadalmi nyugtalanságnak.

A menedzsereknek, kiváltképpen a bankok élén álló vezetőknek is áldozatot kell hozniuk, ha a lakosság szenved a gazdasági válság kihatásaitól - közölte a svájci származású Josef Ackermann, aki személyesen is jó példával jár elől, ugyanis a napokban lemondott hivatalos bevételének 90
százalékáról.

A bankár leszögezte: nem lehet minden anyagi előnyt igénybe venni, ami jogilag vagy szerződésileg jár valakinek, mert így is tanúságot lehet tenni a közvéleménnyel való szolidaritásról. Ackermann szerint a bankárok ezzel hozzájárulhatnak a társadalmi béke és nyugalom megőrzéséhez.

A Bildzeitung című lapnak adott interjúban Ackermann nem titkolta, hogy a válság elfajulása esetén társadalmi feszültségek kirobbanásától tart. Nyilatkozata összefüggésben áll a kancellár felszólításával, amelyben mérsékletre intette a pénzintézetek élén álló személyeket, ugyanis nem egy esetben milliós prémiumot zsebelnek be, miközben a válság hatására tömeges elbocsátásokat hagynak jóvá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×