eur:
388.82
usd:
361.2
bux:
68536.16
2024. május 7. kedd Gizella

Összecsaptak a NATO ellen tüntető anarchisták a rendőrökkel

Újabb összetűzés volt a NATO ellen tiltakozók és a rendőrök között csütörtök délután Strasbourgban, ahol szombaton az észak-atlanti szervezet csúcstalálkozóját tartják.

Egymástól eltérő helyszíni beszámolók szerint ötszáz és kétezer között lehetett azon demonstrálók száma, akik a számukra Strasbourgtól délre kijelölt területről - "NATO-ellenes faluból" - be akartak jutni a város szívébe, és a rendfenntartók útjukat állták. Utóbbiak könnygázt vetettek be, és ezúttal - ellentétben a néhány nappal ezelőtti kisebb csetepatékkal - több személyt őrizetbe is vettek - mondták el szemtanúk.

A nagyrészt fekete ruhás, arcukat sállal elfedő anarchisták tucatnyi buszmegállót megrongáltak, és több utcai szeméttartót felgyújtottak. Egy helyen barikádot is emeltek.

A NATO-csúcs pénteken a németországi Baden-Badenben munkavacsorával kezdődik, a hivatalos plenáris tanácskozás pedig szombaton lesz a strasbourgi kongresszusi központban. A tanácskozás helyszínét gyakorlatilag lezárták, csak a környéken lakók és az akkreditált személyek közelíthetik meg. Több ezer fős rendőri erősítést vezényeltek Strasbourgba, de az atlanti szövetség ellen tiltakozók száma is egyre duzzad. A demonstrálók legharciasabb csoportjai nem akarnak belenyugodni abba, hogy a város Rajna-parti külterületét jelölték ki számukra a véleménynyilvánítás helyszínéül, és mindenképpen be akarnak hatolni a belvárosba a csúcstalálkozó idején.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×