eur:
389.69
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csalással és megvesztegetéssel gyanúsítják Izrael külügyminiszterét

Az izraeli rendőrség pénzmosás, megvesztegetés, bizalommal való visszaélés és csalás gyanújával kihallgatta csütörtökön Avigdor Lieberman külügyminisztert - közölte a rendőrség egyik szóvivője.

Hozzátette: hét és fél órán át tartott a kihallgatás, amely része egy folyamatban lévő vizsgálatnak. A szóvivő szerint a már évek óta tartó vizsgálat Lieberman üzleti tevékenységével kapcsolatos. Kihallgatták a gyanúsított lányát és ügyvédjét is. Lieberman tagadja, hogy bármelyik említett bűncselekményt elkövette volna.

Egyes médiajelentések szerint azt is vizsgálja a rendőrség, hogy a politikus nagy összegeket kapott külföldről választási kampányának finanszírozására, de a rendőrségi szóvivő nem említett ilyesmit.

Lieberman, az ultranacionalista Jiszráél Béténu párt vezetője kedden vette át külügyminiszteri posztját. Világszerte aggodalmakat ébresztett sokak által rasszistának tartott kijelentéseivel. Arabellenes retorikája nyugtalanságot keltett a palesztinokban és a térség arab országainak vezetőiben.

A február 10-i előre hozott választásokat, amelyek nyomán létrejöhetett Benjámin Netanjahu kormánya, és bekerült a kormányba Lieberman is, éppen egy korrupciós botrány tette szükségessé: Ehud Olmert, a centrista Kadima párt volt vezetője kénytelen volt lemondani kormányfői posztjáról, miután korrupció gyanújának árnyéka vetült rá.

Lieberman kihallgatása már korábban esedékes lett volna, már a választások előtt meg kellett volna történnie, de a nyomozók úgy döntöttek, hogy elhalasztják, nehogy abba a gyanúba kerüljenek, hogy befolyásolni akarják a választókat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×