eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

Otthon töltik büntetésüket az olaszországi román bűnelkövetők

Hamarosan 33 olaszországi román állampolgárt szállítanak haza, hogy - Franco Frattini olasz külügyminiszter szavaival élve - "ne az olasz adófizetők pénzén" töltsék le börtönbüntetésüket. Az utóbbi időben a számos román által elkövetett bűncselekményre, egyre többször támadnak meg itáliai románokat.

Hazaviszik Romániába az Olaszországban bűncselekményeket elkövető román állampolgárokat - jelentette be a bukaresti külügyminiszter, Cristian Diaconescu a Krónika híradása szerint. Hamarosan így 33 elítélt költözhet az olaszból román börtönökbe. Franco Frattini olasz külügyminiszter januárban találta azt mondani, hogy küldjék haza ezeket az embereket, mégse az olasz adófizetők pénzén tartsa el őket az állam.

A román nagykövetség ugyanakkor 22 jelentés készül átnyújtani az olasz diplomácia vezetőjének román állampolgárok ellen Olaszországban elkövetett bűncselekményekről.

Olaszországban az elmúlt hetekben románok által elkövetett bűncselekmény-hullám románellenes atrocitásokhoz vezetett. négy román állampolgár megtámadott egy fiatal párt a Rómához közeli Guidoniában, a férfit megverték és bezárták gépkocsija csomagtartójába, a 21 éves lányt pedig megerőszakolták. A napokban két román állampolgár egy 14 éves lányt is megerőszakolt, és többször fordult már elő, hogy öregasszonyokat is megbecstelenítettek. Olaszországban egymillió román él.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×