eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Berlinben népszavazást rendeznek a vallásoktatásról

Népszavazáson döntenek a német főváros lakói a vallásoktatás jövőjéről - döntött a berlini szenátus.

A szavazók arról határoznak, hogy a diákok első osztálytól kezdve etikát vagy hittant tanuljanak. Jelenleg a hittan szabadon választható tantárgyként szerepel a kötelező etika mellett.

Az önálló tartománynak számító Berlinben április 26-án lesz a referendum. A népszavazást azt követően írták ki, hogy a Pro Reli nevű kezdeményezés több mint 300 ezer aláírást gyűjtött össze.

A Pro Reli - amelyet a katolikus, és az evangélikus egyház mellett a zsidó közösség és egyes muzulmán szervezetek, illetve a kereszténydemokrata CDU is támogat - az európai parlamenti választásokkal egy napon, június 7-én akarta megrendezni a népszavazást.

Szerintük ezzel jelentős összeget meg lehetett volna spórolni, és a részvétel is nagyobb lett volna. Klaus Wowereit, Berlin szociáldemokrata polgármester azonban ragaszkodott a korábbi időponthoz.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×