eur:
404.24
usd:
373.86
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Sikertelen tárgyalások Peking és a dalai láma képviselői között

Eredménytelenül végződtek Peking és a dalai láma képviselői közötti tárgyalások - jelentette be hétfőn a Kínai Kommunista Párt egyik magas rangú képviselője.

Csu Vej-csün leszögezte: a központi kínai kormányzat semmiféle engedményre nem hajlandó Tibet státuszának a meghatározása terén.

"Találkozóink és megbeszéléseink nem tették lehetővé, hogy ebben a kérdésben haladás történjen, és ezért a tibeti szellemi vezető képviselőinek kell teljes felelősséget vállalniuk" - fogalmazott a politikus. A haza egysége, területi integritása és a nemzeti méltóság a kínai nép legfontosabb érdeke - fűzte hozzá.

A múlt héten a dalai láma két képviselője tárgyalt Pekingben azt követően, hogy a júliusban folytatott egyeztetést tibeti részről kiábrándítónak minősítették.

Az 1959 óta indiai száműzetésben élő dalai láma akkor úgy vélte, hogy egy viszonylag széleskörű autonómia kicsikarása Pekingtől a himalájai terület számára nem lehetséges. Ezért kérte a tibetieket, hogy legyenek nyitottak "minden opcióra", miközben a száműzetésben tevékenykedő tibeti függetlenségpárti körök azt szorgalmazták, hogy mozgalmuk radikalizálódjon.

Peking azonban hallani akar semmiféle tibeti függetlenségi óhajról, és azt követeli a dalai lámától, hogy a probléma megoldása érdekében értse meg a kínai központi kormányzat és a kínai nép törekvéseit.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×