eur:
404.23
usd:
373.88
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

60 év - Mikor örökli meg a trónt Károly herceg?

November 14.-én tölti be 60. életévét a brit trónörökös, Károly herceg. Születésnapját két műsoros esttel fogják ünnepelni. Az egyik ünneplés sztárja a slágerénekes Rod Stewart lesz, a másikon a Philharmonia Zenekar szerepel. Felmerül a kérdés, mikor veheti át a trónt az egyre idősödő walesi herceg?

Károly és Kamilla vidéki kastélyában, Highgrove-ban kétszáz személyes parti lesz 14-én. Itt lép fel a herceg kedvenc popénekese, a fátyolos hangú skót Rod Stewart, aki újabban régi amerikai örökzöld slágereket is énekel, de ezúttal sem hagyja ki a műsorból olyan híres dalait, mint például a Sailing.

Stewart másik közismert száma a Do You Think I am Sexy? azaz "Gondolod, hogy szexi vagyok?" című sláger, ezt azonban Do You Think I am Sixty azaz Gondolnád-e, hogy már hatvan éves vagyok? szövegváltozatban fogja előadni.

Egy nappal korábban II. Erzsébet királynő ünnepli a fia születésnapját a Buckingham palotában, ahová az európai királyi családok hetvenöt tagját hívta meg. Itt a Philharmonia Zenekar ad műsort, amelynek Károly herceg védnöke.

A trónörökös a komoly zenét is kedveli, cambridge-i diák korában gordonkázni tanult. Az ünneplést bizonyára még emlékezetesebbé teszi, hogy Károly és Kamilla ez után Párizsba utazik.

Vilmos nem előzheti meg az apját

Tulajdonképpen az első világháború befejezésének kilencvenedik évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi megemlékezésen vesznek részt, de Nicolas Sárközy elnök és hitvese, Carla Bruni-Sarkozy, meghívta őket magánjellegű vacsorára.

A trónörökös felett sem állt meg tehát az idő, és felmerül a kérdés, meddig marad walesi herceg, mikor veheti át a trónt, hiszen a nyolcvankét éves II. Erzsébet kitűnő fizikai és szellemi állapotban van, anyja 101 évet élt.

Károly herceg a leghosszabb ideje várakozó trónörökös, 1901-ban a nagyapja, VII. Edward volt annyi idős, mint most ő, amikor Viktória királynő meghalt. Angliában sokan szeretnék, ha Vilmos herceget koronáznák meg az addigra már idős apja, Károly helyett. Erre a jelenlegi trónöröklési rend értelmében nincs lehetőség.

A walesi herceg csak annyit jegyzett meg hatvanadik születésnapja előtt, hogy reméli, nem lesz szenilis vénember, amikor rá kerül a sor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×