eur:
385.49
usd:
354.32
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

John Lennon-békedíj az izlandiaknak

Izland teljes lakosságát tüntette ki a John Lennon-békedíjjal az 1980-ban meggyilkolt énekes özvegye, Yoko Ono, azért mert "tiszta" energiát használnak.

A 75 éves multitalentum művésznő azt mondta a Frettabladid című helyi lapnak: büszke az újszerű ötletére, hogy egy egész népnek ítéljék oda a díjat. Izland 320 ezer fős lakosságának energiaellátása a geotermikus energián alapul.

A Beatles egykori énekesének emlékére alapított békedíjat az izlandiak megosztva kapták Vandana Shiva indiai emberi jogi aktivistával, akinek "a békéért és a környezetért" kifejtett tevékenységéét ismerte el a New Yorkban élő milliárdosnő.

Az 50 ezer dollárból az izlandiakra eső részt nem osztják szét az emberek között, hanem lehetővé teszik számukra az ingyenes átkelést a főváros partjainál fekvő Videy-szigetre, hogy ott megtekinthessék a John Lennon emlékére emelt Imagine Peace tornyot, amelyet az ex-Beatle születésének és halálának napja, azaz október 9. és december 8. között kivilágítanak.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×