eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Előzetesben a viszkis rabló tettestársa

Romániában előzetes letartóztatásba helyezték a viszkis rabló tettestársát, Veress Lászlót Csíkszereda közelében vette őrizetbe a román rendőrség.

"A csíkszeredai rendőrség fogdájában őrizzük, és várjuk, hogy a magyar hatóságok érte jöjjenek." Ezt Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője nyilatkozta az InfoRádiónak azzal a hírrel kapcsolatban, hogy a romániai hatóságok letartóztatták a viszkis rabló tettestársát, Veress Lászlót.

A szóvivő azonban következetesen csak a letartóztatott monogramját emlegette. V. L. szerepel a szerdán kibocsátott rendőrségi közleményben is, amely szerint a 36 éves férfi ellen a budapesti Fővárosi Bíróság adott ki nemzetközi elfogatóparancsot ez év augusztus 5-én.

A férfit a Csíkszeredától mindössze négy kilométerre fekvő Fitódon vették őrizetbe, és a hasonló esetekre előírt jogi procedúráknak megfelelően október 6-án a Marosvásárhelyi Táblabíróságra szállították.

Ez bocsátotta ki Veress László nevére a 30 napos letartóztatási parancsot. A rendőrségi szóvivő úgy tudta: a letartóztatott személy autóbuszsofőrként dolgozott a településen. Õrizetbe vétele a legnagyobb rendben történt, nem tanúsított ellenállást.

Gheorghe Filip nem kívánta kommentálni, hogy miért csak most vették őrizetbe a férfit, akit már kilenc évvel ezelőtt is a viszkis rablóként ismert Ambrus Attila tettestársaként emlegettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×