eur:
390.94
usd:
366.77
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Töröltek tizennégy budapesti légi járatot

Bérköveteléseik alátámasztására újabb sztrájkot kezdtek hajnaltól a Lufthansához tartozó CityLine légitársaság pilótái. A munkabeszüntetés miatt Budapesten hét érkező és hét induló járatot töröltek.

A péntek délig tartó, 36 órás munkabeszüntetés súlyos fennakadásokat okozhat a frankfurti, a müncheni, a kölni, a düsseldorfi, és a berlini Tegel repülőtéren.

Szollár Domonkos, a Budapest Airport szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a sztrájk miatt a ferihegyi repülőtéren csütörtökön hét érkező és hét induló járatot töröltek. Nem indulnak a hamburgi, düsseldorfi és bizonyos müncheni járatok, az érintett 400-500 utast más légitársaságok szállítják, valószínűleg mindeki el tud utazni.

Pénteken várhatóan a düsseldorfi járat érkezését és indulását kell törölni - tette hozzá.

A Cityline és a Eurowings pilótái júliusban már több alkalommal tartottak figyelmeztető sztrájkot, de a Eurowings most nem csatlakozott a munkabeszüntetéshez. A Cityline összesen 700 pilótát foglalkoztat és mintegy 400 járatot közlekedtet.

Múlt héten a ver.di szakszervezet felhívására a Lufthansa földi személyzete lépett sztrájkba. A többnapos, és végül kompromisszumos bérmegállapodással véget ért munkabeszüntetés súlyos fennakadásokat okozott a Lufthansa belföldi és nemzetközi járatainak közlekedésében, és a légitársaság számára jelentős anyagi veszteségekkel járt.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×