eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Borzalmak háza: újabb vádemelés

Vádat emeltek a Jersey szigetén, Haut de la Garenne-ben található egykori árvaházban elkövetett gyermekbántalmazási ügyekben az otthon egykori gondnoka, a 77 éves Gordon Claude Wateridge ellen. A férfit korábban három kislány elleni, most tizenhat rendbeli erőszakkal állították bíróság elé.

Vádat emeltek Gordon Claude Wateridge ellen 16 rendbeli, gyermekekkel szembeni erőszak bűntettének gyanúja miatt Angliában, a Jersey szigetén található gyermekotthonban elkövetett gyermekbántalmazásokkal kapcsolatban.

Kezdetben három lány ellen elkövetett erőszakkal gyanúsították. A bűncselekményeket 1970 és 1974 közt követte el. A 77 éves Wateridge gondnokként dolgozott a sziget keleti partján fekvő Haut de la Garenne árvaházban.

Õ annak a három embernek az egyike, akiket a gyermekotthonban 1960 és 1986 elkövetett súlyos gyermekbántalmazásokkal vádolnak. A rendőrségnek azonban a százat is meghaladó számú gyanúsítottja van.

A hatóságok a múlt héten befejezték az otthonban a nyomozást, amit februárban az intézmény korábbi lakóinak nyilatkozatai nyomán kezdtek meg. Azóta száznál is több feltételezett áldozat bukkant fel.

Az eljárás során hatvanöt gyermek tejfogaira bukkantak rá, és százötven csonttöredéket találtak, amiről azt feltételezik, emberi maradványok. A fogakról úgy gondolják, azok nem természetesen hulltak ki, a csontokon pedig égésnyomokat találtak.

Sajnos azonban a maradványok pontos korát nem tudják megmondani, így nem valószínű, hogy gyilkosság miatt nyomozásba kezdenek.

A Haut de la Garenne bentlakásos nevelőintézet 1867-ben épült, és a nyolcvanas évek végén zárt be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 09:46
×
×
×
×