eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tüntetők és rendőrök tűztek össze Peking központjában

Összetűzés volt tüntetők és rendőrök között hétfőn Pekingben a Tienanmen tér közelében.

A megmozdulás kéttucatnyi résztvevője az ellen tiltakozott, hogy elűzték őket házaikból, amelyek helyére üzleteket akarnak építeni többek között a Nike, a Starbucks és Rolex cégek számára. Az olimpia miatt kell szenvedniük, az ötkarikás játékok öröme az ő fájdalmukra épül - panaszolták a tüntetők, akik kisebb közelharcot vívtak a rendőrökkel.

A kínai főváros központjában lévő Tienanmen téren és környékén ritkák a tüntetések és a rendőrség rendszerint gyorsan véget vet a tiltakozó megmozdulásoknak. A kínai hatóságok érzékenyen reagálnak az olimpia nyilvános bírálatára, és Peking egész területén biztonságiak figyelnek az elégedetlenség jeleire.

Az olimpia kínai szervezőbizottságának biztonsági főnöke, Liu Sao-vu előző nap kijelentette, hogy a polgároknak joguk van tüntetéseken hangot adni elégedetlenségüknek. "Hangsúlyozni kell azonban, hogy ezen joguk gyakorlása közben nem sérthetik meg mások szabadságát, valamint a nemzeti, szociális és kollektív érdekeket" - tette hozzá.

A kínai hatóságok leginkább attól tartanak, hogy terrortámadást hajthatnak végre az ötkarikás játékok alatt. A merénylettervek leleplezőinek 500 ezer jüanig (46 ezer euró) terjedő jutalmat helyeztek kilátásba.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×