eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szükségmenetrendet léptetett életbe a Lufthansa

Egyre inkább érezteti hatását a Lufthansa forgalmában a hétfőn kezdődött sztrájk. A világ egyik legnagyobb légitársasága már közel 130 járat törlésére kényszerült, ezek közel egynegyede a tengeren túlra indult volna. A Lufthansa - egyelőre jövő hétfőig - szükségmenetrendet léptetett életbe, hogy kifogja a szelet a járatlemondások és késések miatt felháborodott utasok vitorlájából.

A Lufthansa mindent elkövet a zavartalan utasforgalom biztosítására, de a sztrájk miatt erre csak korlátozott mértékben van módja - közölte a légitársaság szóvivője, amikor közétette az egyelőre jövő hét elejéig érvényes rendkívüli menetrendet.

Ebben már lényegesen kevesebb európai és tengerentúli járat szerepel, de - mint a szóvivő hangsúlyozta - bíznak abban, hogy az áramvonalasított menetrendben feltüntetett indulási időpontokat tartani is tudják.

A Lufthansa mintegy 50 ezer alkalmazottját tömörítő Verdi-szakszervezet azért hirdetett sztrájkot, hogy közel 10 százalékos béremelést kényszerítsen ki. A vállalat vezetősége eddig 6,7 százalékos emelést helyezett kilátásba - de ezt is csak két lépcsőben.

A szakszervezet felháborítónak tartja a Lufthansa álláspontját egy olyan időszakban, amikor a légiforgalmi társaság a vártnál is nagyobb nyereséget könyvelt el.

A cég elnöke azonban a ma reggeli találkozón közölte a sztrájkoló alkalmazottak képviselőivel, hogy nem hajlandó engedményre, mert ennél nagyobb mértékű fizetésemelésre a jelenlegi magas üzemanyagárak mellett nem lát lehetőséget.

A Lufthansa műszaki személyzetének megbízottai Hamburgban szemére vetették a szakszervezet vezetőinek, hogy nem annyira az alkalmazottak érdekeit, hanem saját népszerűségük javítását tartják szem előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×