eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Tilos Rómában a szabadban enni, inni, énekelni és aludni

Mostantól nem lehet Rómában az utcán feküdni, vagy valamelyik emlékművénél megenni egy szendvicset, mert az olasz főváros polgármestere rendeletben betiltotta ezeket a tevékenységeket.

Velence, Firenze és Verona után Rómában is szigorú törvényt vezettek be, hogy visszaszorítsák a garázdaságot, és tisztán tartsák az utcákat. Az új szabályok értelmében az olasz fővárosban nem lehet a szabad ég alatt aludni, tábort verni a köztereken és parkokban, valamint nem lehet enni, inni, sőt még énekelni sem.

A szigorú törvény nem vonatkozik azokra a harmonikásokra és hegedűsökre, akik a római éttermek kertjeiben és teraszain adnak szerenádot a vacsorázó vendégeknek.

Ha bárki megsérti a törvényt, akár 300 eurós, vagyis közel 70 ezer forintos bírságra számíthat.

Az olasz főváros polgármestere azzal magyarázta a döntést, hogy így akarják visszaszorítani a késő esti randalírozást, ami megzavarja a lakosok nyugalmát.

A hét elején életbe lépett törvénynek már meg is vannak az első "áldozatai": két, Róma főterén uzsonnázó indiai turistát 50 euró (több mint 10 ezer forint) bírság megfizetésére köteleztek, három tunéziait pedig azért büntettek meg, mert a Spanyol lépcsőnél piknikeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×