eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Évente több ismeretlen bogárfaj is föltűnik Londonban - nézze meg!

Ismeretlen bogárfajtát találtak a londoni Természettörténeti Múzeum kertjében. A múzeum bogárszakértője szerint évente több új bogárfaj is érkezik a brit fővárosba, egyesek csak a szomszédból, mások azonban Ausztráliából indulnak útnak.

Kétségek veszik körül egy rizsszem nagyságú, piros-fekete bogár eredetét, amely stílszerűen a Természettörténeti Múzeum kertjében talált otthonra Londonban. Először tavaly márciusban figyeltek fel az eddig ismeretlen bogárfajtára. A rovarnak tetszhet a londoni élet, mivel egyre jobban elterjed a városban.

A múzeum 28 millió fajta bogarat őriz gyűjteményében, de egyik sem felel meg ennek a "típusnak". Nemrégen hasonló bogár tűnt föl Franciaországban is. Ezt a Prágai Nemzeti Múzeum Arocatus roeselii-ként osztályozta be.

A londoni múzeum rovarszakértője, Max Barclay szerint a nemzetközi kereskedelem miatt számos rovarfajta érkezik Londonba minden évben. Egyes fajták Dél-Európából származnak, mások azonban olyan messziről érkeznek, mint Ausztrália.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×