eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Sydney-ben nyaral a pápa

Megérkezett vasárnap Sydney-be XVI. Benedek pápa, aki ausztráliai útja során részt vesz az idei katolikus ifjúsági világtalálkozón.

A pápai különgép egy Sydney melletti légi támaszpontra érkezett, ahol köszöntötte a katolikus egyházfőt Kevin Rudd miniszterelnök, más ausztrál vezetőkkel egyetemben.

A 81 éves katolikus egyházfő útja Vatikánból Sydneybe húsz órán át tartott, gépének kis időre üzemanyag-felvételre le kellett szállnia egy darwini légi támaszponton.

A pápa ausztráliai látogatása első három napját pihenéssel tölti a Sydney melletti hegyvidéken, majd csütörtöktől részt vesz a katolikus ifjúsági világtalálkozón, valamint tárgyal ausztrál politikai vezetőkkel. Becslések szerint a sydneyi katolikus ifjúsági világtalálkozó megismétli a 2002-es torontói világtalálkozó nézettségi rekordját - akkoriban egymilliárd nézőt csalogatott képernyőhöz a rendezvény.

Az egyházfő a különgép fedélzetén újságíróknak azt mondta: utazását fel fogja használni arra, hogy bocsánatot kérjen az ausztrál egyházat megrázó szexuális botrányokért.

A pápa ezenkívül a környezet védelmére, az éghajlat változással járó gondokra kívánja felhívni a fiatal hallgatóság figyelmét. Mint fogalmazott: fel kívánja ébreszteni a fiatalokban a környező világ iránti szeretetet és felelősségérzetet, hogy "újra felfedezzék a világban a Teremtő képét".

XVI. Benedek pápa várhatóan egy hét múlva, július 21-én tér vissza a Vatikánba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×