eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Interneten rendelik az abortusztablettát a kétségbeesett nők

Az interneten vásárolhatnak maguknak abortusztablettát az olyan országokban élő nők, ahol tiltják a terhességmegszakítást. A beavatkozás ellen tiltakozó szervezetek a veszélyekre figyelmeztetnek.

Hetvennél is több országból rendeltek már abortusztablettát az egyik olyan internetes oldalról, amely kifejezetten a magzatuktól megszabadulni akaró nőket célozza meg.

A szervezet csak olyan államokba postázza a készítményt, ahol szigorúan tilos a terhességmegszakítás, és csak olyan nőknek, akik nyilatkozatot tesznek arról, hogy még nem értek el a kilencedik hétig.

Ám az internetes oldal által kínált megoldás sem teljesen biztonságos módszer: az onnan tablettát rendelő nők 11 százalékának műtéti beavatkozáson kellett átesnie a készítmény használata után, mivel abortusza nem sikerült, vagy erősen vérezni kezdett.

A tablettához arról az oldalról hozzájutók 8 százaléka nem vette be azt, meggondolta magát, míg 58 százalékuk arról számolt be: megkönnyebbült, hogy megszakíthatta terhességét.

"A cég e-mailen tartotta velem a kapcsolatot. A szer postán érkezett, átengedték a vámon, rendesen be volt csomagolva, és elküldtek minden szükséges papírt mellékeltek hozzá, amelyeket egy orvos is aláírt" - magyarázta tapasztalatait egy amerikai nő.

"A tablettákat, amelyeket más oldalakról rendeltem, jelöletlen dobozban küldik, és nem küldenek hozzá papírokat - ijesztő volt" - folytatta az asszony.

"Nagyon fontos, hogy a nőknek legyen hová fordulniuk ilyen helyzetben: mert számtalan okból szükségük lehet rá" - fűzte hozzá.

Az északír Családtervezési Szövetség igazgatója elismerte, hogy az oldal (a Women on Web) megbízható, ám hozzátette: az internetes oldal arra buzdítja a nőket, hogy szegjék meg a törvényeket, így fel kell lépni ellene.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×