eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Utcára kerülhetnek a munkanélküliek a drága fűtőolaj miatt

Gyors beavatkozást sürget a német lakásbérlők érdekvédelmi szervezete a fűtőolaj és a háztartási gáz árának folyamatos emelkedése miatt. A szervezet elnöke azt mondta: a kormánynak mielőbb döntenie kell a lakbérpótlékról, különben sok munkanélküli az utcára kerülhet.

A lakásbérlők érdekvédelmi szervezete már jó ideje szorgalmazza a lakbérpótlékra vonatkozó intézkedések módosítását. A fűtőolaj és a háztartási gáz árának felszökése azonban gyors beavatkozás igényel - jelentette ki a szervezet elnöke, Franz Georg Rips, és emlékezetett arra, hogy február óta ezen a téren legalább 35 százalékos drágulás tapasztalható, ami kiváltképpen a munkanélküli segélyből élőknek súlyos csapás.

Nyilatkozatában úgy vélte, hogy a lakbérpótlék alakulását a fűtőolaj és a háztartási gáz árának alakulásához kellene igazítani. Franz Georg Rips utalt arra is, hogy a kormánynak nagyobb mértékben kellene támogatnia az olcsóbb energiahordozók, így a szél és napenergia alkalmazását.

A szervezet elnöke ugyanakkor további takarékosságra intette a bérlőket. Egy most közétett felmérés szerint a kőolaj és háztartási gáz drágulása folytán a lakossági fogyasztás máris jelentős mértékben csökkent, és a válaszadók több, mint 10 százaléka utalt arra, hogy az eddiginél takarékosabb energiaigényű fűtőeszközök és háztartási gépek beszerzésére készül.

Csaknem ugyanennyien jelezték azt is, hogy felmondják megállapodásukat az eddigi energiaszolgáltatóval, és a számukra legelőnyösebb kínálat alapján új szerződések megkötését tervezik.

Hanganyag: Vincze András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×