eur:
396.97
usd:
369.65
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul

A kórházak koszosak, a fertőzőosztályok fertőznek

Nagy-Britanniában újraértelmezhetik a fertőzőosztály fogalmát, jelenleg ugyanis egyre több ember kap el valamilyen betegséget a kórházakban.

Egy kormányzati felmérésből kiderült, hogy az intézmények negyedében nem sikerül azokat a minimális higiéniás feltételeket sem biztosítani, amelyeket előírnak a vonatkozó szabályok.

A szigetország 391 állami egészségügyi intézményét csaknem egy éven át vizsgálták a szakemberek, és 103-ban tapasztalták azt, hogy nem megfelelőek a higiéniás körülmények.

A felmérés szerint az összes elvárásnak mindössze az intézmények 40 százaléka felelt meg, azaz ennyiben volt megfelelő az ellátás, a betegek elhelyezése és a higiéniás állapotok.

Az elmúlt években összesen 8000 ember halt meg az MRSA baktériumtörzs okozta betegségben, egy olyan kórokozó miatt, amely az intenzív osztályokon antibiotikummal kezelt betegekben jelent meg.

Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×